INTERFOOD ASTANA 2023 АШЫЛУЫ: ТАМАҚ ӨНЕРКӘСІБІНДЕГІ ЖАҢА ТЕХНОЛОГИЯЛАР МЕН ИННОВАЦИЯЛАР
АСТАНАДА ТАМАҚ ӨНЕРКӘСІБІ БОЙЫНША INTERFOOD ASTANA ҚАЗАҚСТАНДЫҚ ХАЛЫҚАРАЛЫҚ КӨРМЕСІ 23-ШІ РЕТ ӨЗ ЕСІГІН АЙҚАРА АШАДЫ.
31 мамырдан 2 маусымға дейін Армения, Беларусь, Вьетнам, Германия, Қазақстан, Қытай, Малайзия, Ресей және Өзбекстаннан келген 70-тен астам компания өз стендтерінде азық-түлік портфолиосының жаңалықтарын, тамақ өнеркәсібі, сусындар, ингредиенттер мен орау саласындағы заманауи технологиялар мен инновацияларды ұсынады. Биыл көрме жаңа жерде - заманауи Назарбаев Орталығында өтеді. Көрменің жаңа орналасуы кездейсоқ емес, Назарбаев Орталығы көрмеге қатысушыларға өз қызметтері мен өнімдерін толық көлемде таныстыруға мүмкіндік беретін барлық соңғы техникалық талаптарға жауап береді. Назарбаев Орталығының қала орталығында орналасуы көрмеге келушілер мен қатысушылар үшін жеңіл қолжетімділікті қамтамасыз етеді, бұл бизнес-кездесулер мен келіссөздер өткізуге уақыт пен ресурстарды барынша тиімді пайдалануға мүмкіндік береді.
Үлкен ұлттық стендтің құрамында Беларусь компаниялары, сондай-ақ Ресей Федерациясының Кабардин-Балкар Республикасы, Орынбор, Пенза және Челябі облыстары аудиторияны ұжымдық стендтер құрамындағы өз өндірісі мен дистрибьюциясының жаңалықтарымен таныстырады.
InterFood Astana-ға қатысу – бұл тамақ өнеркәсібі кәсіпорындары үшін өз бизнесін кеңейтуге және қазақстандық нарыққа қол жеткізуге тамаша мүмкіндік. Көрме аясында компаниялар өз өнімдерін кең аудиторияға ұсына алады, жаңа іскерлік байланыстар орнатып, тиімді мәмілелер жасай алады.
Өткен жылдың қорытындысы, оған сәйкес сауалнамаға қатысушылардың 100% - ы 2022 жылы көрмеге қатысуға қанағаттанған, сондай-ақ отандық және халықаралық экспоненттер тарапынан көрмеге тұрақты қызығушылық бұл экспо-іс-шара өңірдің тамақ өнеркәсібі әлеміндегі маңызды оқиға болып табылатынын және халықаралық көрмелер саласында жоғары беделге ие екенін көрсетеді. InterFood Astana-ға қатысу сату көлемін ұлғайтуға және өнімді жеткізу географиясын кеңейтуге көмектеседі, бұл кәсіпорындарға нарықта неғұрлым өміршең позицияларды иеленуге мүмкіндік береді. Сондай-ақ, көрменің өсуі туралы 2022 жылмен салыстырғанда экспозиция алаңының 100% ұлғаюы айтады (көрме алаңы 2 есе өсті), ал егер көрсеткіштерді пандемияға дейінгі 2019 жылмен салыстырсақ – ауданның 30% өсуін атап өтуге болады. Көрменің нақты дамуының дәлелі Қазақстанның Ақмола, Шығыс Қазақстан, Қарағанды, Павлодар, Петропавл облыстарынан келген өңірлік келушілердің белсенді қызығушылығы болып табылады. Қатысушылар саны 2022 жылдан бастап 30% - ға (55 экспоненттен 70-тен астам қатысушыға) ұлғайған кезде келушілердің пропорционалды өсуі күтілуде.
2023 жылы көрмеге қатысушылардың географиясы кеңейіп, оның халықаралық құрамын алғаш рет Армения мен Малайзия сияқты елдер таныстырды. Алғаш рет тәуелсіз стендпен, ресми өкілдер мен дилерлерсіз «Арарат Ереван коньяк-шарап-арақ комбинаты» ААҚ өндіруші зауыты қатысады. Сонымен қатар, Малайзиядан арнайы пальма майлары мен майларды өндіруші Intercontinental Specialty Fats Sdn. Bhd. («ISF») өз өнімімен дебют жасайды. ISF какао майының баламаларын (CBE), какао майын алмастырғыштарды (CBR) және какао майын алмастырғыштарды (CBS), толтыруға арналған майларды және шоколад пен кондитерлік өнімдерге арналған спредтерді қоса алғанда, какао майының баламаларының толық спектрін шығарады.
Пандемиядан кейін қатысушылар қатарына көкөніс пен жеміс-жидекті өңдейтін құрал-жабдықтар шығаратын көрменің тұрақты қатысушысы KRONEN GmbH (Германия) компаниясы оралды.
Көрмеге келушілер үшін қатысушылардың ыстық пулынан басқа, алаң жұмысының үш күні ішінде іскерлік бағдарлама қалыптастырылады, оның кестесіне көрмеге қатысушылардың форумы мен тұсаукесерлері, аспаздық және кофе өнерінің практикалық шеберлік сыныптары, тікелей көрме стендтерінде азық-түлік желілерінің дәмін тату кіреді.
«Қазақстанның буып-түюшілер Қауымдастығы» ЗТБ және «Қазақстанның қайталама шикізатты қайта өңдеушілер қауымдастығы» ЗТБ бірлесіп «Қазақстанда қайталама шикізатты жинау мен қайта өңдеуді ұлғайту жөніндегі кедергілер» Конференциясы өтеді, оның барысында тәжірибе-сарапшылар Экология және табиғи ресурстар министрлігінің, салалық қауымдастықтардың және жетекші қайта өңдеуші компаниялардың қатысуымен қайталама қайта өңдеу мәселелерін, перспективаларды, экономикалық және экологиялық пайданы талқылайды.
Дәстүр бойынша көрме алаңында Ритейл-Дистрибьютор Орталық - азық-түлік жеткізушілерінің сауда желілерінің өкілдерімен және Қазақстанның дистрибьюторларымен кездесулеріне арналған мамандандырылған алаң ұйымдастырылады. 2022 жылы B2B кездесулер аясында бөлшек сауда орталығының алаңында 150-ден астам тікелей келіссөздер өтті.
Сала сарапшылары «Бизнесті орнықты дамыту: өндіріс, көшбасшылық, маркетинг және ілгерілету» тақырыбында бизнес-сессия өткізеді, оның барысында тез өзгеретін экономикалық жағдайларда бейімделу тетіктері, тамақ өнеркәсібі кәсіпорындарында ұйымдастырушылық орнықтылық және ынталандырушы көшбасшылық, стратегиялық өзгерістердің негізі ретінде инновациялар, тамақ өнеркәсібі кәсіпорындарындағы процестерді оңтайландыру мәселелерін талқылау жоспарланады. Сондай-ақ спикерлер экономикалық стратегиялардың тұрақтылығы мен стратегиялық баламаларды таңдау, бизнесті ауқымдаудың тиімді моделі ретінде өндірістің интеграциясы мен толық циклі, тұрақты дамудың катализаторы ретінде кәсіпорынның имиджін жасау, сондай-ақ өткізу нарығын кеңейту мүмкіндігі ретінде тамақ өнімдерінің қауіпсіздігін сертификаттау тақырыптарын көтереді.
InterFood Astana көрмесі бизнес-кездесулер өткізу, тәжірибе алмасу, жаңа келісімшарттар жасау және тамақ өнеркәсібі саласындағы жаңалықтарды көрсету алаңына айналады.
Көрмені ұйымдастырушы - Қазақстандық ITECA көрме компаниясы және оның халықаралық серіктесі ICA Events компаниялар тобы.
InterFood Astana 2023 көрмесі Астана қаласы әкімдігінің, Қазақ Тамақтану Академиясының, Қазақстанның Ораушылар Қауымдастығының қолдауымен өткізіледі.
Іс-шара туралы толық ақпаратпен және қатысушылардың тізімімен ресми сайттан танысуға болады www.interfoodastana.kz